Nadýchaný veganský perník
12.01.2025

Také se Vám nedaří upéct nadýchaná veganská buchta? Zkuste tento recept a pochutnáte si na lehkém obláčku, který se rozplývá na jazyku.
Perník jsme krájeli ještě teplý, proto na fotografii nevypadá úplně ukázkově. 😀
Ingredience:
- 3 hrnky špaldové hladké celozrnné mouky
- 1 hrnek datlového cukru (nebo jiné sladidlo)
- 2 čl prášku do pečiva
- 2 čl jedlé sody
- špetka černé soli
- 2 pl kakaa
- 4 čl koření do perníku
- 1 čl skořice
- 2/3 hrnku oleje
- 1,5 hrnku rostlinného mléka
- rum či medovina na dochucení
Postup:
- Plech vymažte kokosovým tukem a vysypejte moukou.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V míse dobře promíchejte všechny sypké suroviny a prosejte sítem.
- Všechny tekuté ingredience rozmixujte, aby se spojily.
- Těsto vylijte na plech a pečte zhruba půl hodiny.
- Vyzkoušejte špejlí zda je dost pečený.
Recept jsem našla na hlavuvzhuru.cz a drobet si ho upravila… děkuji autorce za inspiraci! 🙂
Nechcete přijít o další zajímavý článek?! Sledujte mě na Fb
