Nadýchaný veganský perník

12.01.2025

Také se Vám nedaří upéct nadýchaná veganská buchta? Zkuste tento recept a pochutnáte si na lehkém obláčku, který se rozplývá na jazyku.

Perník jsme krájeli ještě teplý, proto na fotografii nevypadá úplně ukázkově. 😀

Ingredience:

  • 3 hrnky špaldové hladké celozrnné mouky
  • 1 hrnek datlového cukru (nebo jiné sladidlo)
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 2 čl jedlé sody
  • špetka černé soli
  • 2 pl kakaa
  • 4 čl koření do perníku
  • 1 čl skořice
  • 2/3 hrnku oleje
  • 1,5 hrnku rostlinného mléka
  • rum či medovina na dochucení

Postup:

  • Plech vymažte kokosovým tukem a vysypejte moukou.
  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • V míse dobře promíchejte všechny sypké suroviny a prosejte sítem.
  • Všechny tekuté ingredience rozmixujte, aby se spojily.
  • Těsto vylijte na plech a pečte zhruba půl hodiny.
  • Vyzkoušejte špejlí zda je dost pečený.

Recept jsem našla na hlavuvzhuru.cz a drobet si ho upravila… děkuji autorce za inspiraci! 🙂

Nechcete přijít o další zajímavý článek?! Sledujte mě na Fb